Annemarije Kruis

Tijdens mijn coschappen bleek huisartsgeneeskunde het mooiste vak dat er is. We volgen onze patiënten in de tijd en krijgen een inkijk in hun leven, zowel bij grote als kleine gebeurtenissen, en dat is erg bijzonder. Ik vind het belangrijk dat mensen vertrouwen hebben in hun huisarts en dat ze het gevoel hebben dat ze laagdrempelig bij ons terecht kunnen met allerlei soorten vragen.

Ons vak is ook in ontwikkeling. Ik ben geïnteresseerd in wat er bekend is over de effectiviteit van (nieuwe) behandelingen die wij voorschrijven.

Daarom heb ik mijn huisartsopleiding gecombineerd met een 4-jarig promotie onderzoek naar het nut van zorgprogramma’s voor patiënten met COPD.

Naast huisarts zijn in Vathorst houd ik me nog steeds bezig met wetenschappelijk onderzoek. Ik schrijf hoofdstukken voor studieboeken voor huisartsen, die gaan over de beste behandelingen voor kleine kwalen, zoals bijvoorbeeld oorontstekingen, wratten, blaasontsteking, hielspoor etc. Inmiddels hebben we al vier boeken geschreven voor ouderen, kinderen, zwangeren en volwassenen, die we elke vijf jaar herzien.

Sinds 2016 ben ik werkzaam als huisarts, en in november 2019 ben ik begonnen in de praktijk van Jan Pier van Kooten en Marieke van Eekert. In mijn vrije tijd sport en reis ik graag, en ga ik er het liefst op uit om leuke dingen te doen in Utrecht, waar ik samenwoon met mijn vriend en zoontje.

Vestiging & Werkdagen

Vestiging: Arcanum

Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag