Marijke Scholte

Marijke Scholte-Wijnstra

“Op jonge leeftijd wilde ik al huisarts worden. Het huisartsenvak trok mij omdat ik het bijzonder vind om mensen te leren kennen in verschillende fases van het leven en hen vervolgens jaren te mogen volgen. Hierbij probeer ik de persoon achter de klacht te leren kennen en mee te denken naar wat voor die persoon de best passende oplossing is. De veelzijdigheid van het vak waarbij geen dag, of zelfs geen 10 minuten hetzelfde is, maakt het werk uitdagend en interessant.

Na mijn opleiding geneeskunde heb ik enkele jaren gewerkt op verschillende afdelingen om mijzelf op die manier goed voor te bereiden op het vak van huisarts. Zo heb ik onder andere gewerkt op de afdeling spoedeisende hulp, interne geneeskunde en op de kindergeneeskunde.

Sinds enkele jaren woon ik in Amersfoort met mijn man en onlangs is ons gezin uitgebreid met een mooie dochter. Buiten mijn werk om speel graag een potje tennis, of ik pak mijn racefiets om in de mooie omgeving hier een ronde te maken. Daarnaast ben ik graag met mijn handen bezig en kan ik mijn creativiteit kwijt in allerlei projecten.”

Vestiging & Werkdagen

Vestiging: Heideweg

Werkdagen: woensdag