Aanpak van wratten
Afwachten
Omdat de behandeling pijnlijk is en wratten meestal (bij 65%) vanzelf genezen binnen twee jaar is het ook een optie om niets te doen en af te wachten. Pijn of cosmetische redenen, kunnen argumenten zijn om de wrat toch weg te halen.
Salicylzuur zalf
Via de assistente kunt u een recept halen voor Salicylzuur zalf. Dit smeert u een keer per dag, voordat u gaat slapen, op de wrat. De huid om de wrat heen beschermt u met vaseline.
Stikstof
Als salicylzuur niet werkt, kunt u de wrat met stikstof laten bevriezen. Probeer de dagen voor de behandeling zoveel mogelijk huidlagen van de wrat te verwijderen met een eeltvijl. Stikstof zit in een dampend vat. Een grote wattip gaat in het vat en wordt vervolgens op de wrat gedrukt. Vaak ontstaat er een blaar die binnen een week verdwijnt. Als de behandeling met stikstof niet in een keer helpt, moet de behandeling herhaald worden. Bevriezing met vloeibare stikstof is een pijnlijke behandeling.
Het is goed om uw kinderen daarop voor te bereiden.
Afspraak maken
Voor het laten aanstippen van uw wrat kunt u een afspraak maken op het assistente spreekuur. Dit kan online en telefonisch gepland worden.
Waterwratten
Waterwratten zien er heel anders uit dan gewone wratten. Op de huid ontstaan huidkleurige, bolvormige pukkeltjes. Deze kunnen overal op het lichaam voorkomen en worden veroorzaakt door een ander virus dan gewone wratten. Vooral kleine kinderen tussen de een en vijf jaar hebben nog geen afweer tegen dit virus. Zij nemen het gemakkelijk over van leeftijdgenootjes die het hebben. Waterwratjes gaan vanzelf binnen zes tot twaalf maanden weer over. Gebruikt u geen wrattentinctuur. Dit kan irritatie veroorzaken. Als de huid rondom de waterwratten geïrriteerd is, kan smeren met een vette crème de irritatie verminderen.