Eefje Huisman

Eefje Huisman

“Mijn voorkeur voor het huisartsen vak heb ik ontdekt in mijn studietijd. Ik heb mijn opleiding tot arts in Leiden afgerond. Voor een stage (‘co-schap’) koos ik ervoor om mee te lopen met een huisarts. Die huisarts voerde op een dag een gesprek met een patiënt en haar familie, over het zware verloop van haar dementie. Dat was emotioneel, zinvol, praktisch en vooral heel menselijk. Dat greep mij aan en ik wist dat ik graag huisarts wilde worden.

Om me daar goed op voor te bereiden, heb ik eerst ervaring opgedaan als arts in een ziekenhuis in Leiden. Dat was op de afdeling interne geneeskunde. Daar kwamen veel dingen voorbij waar je als huisarts ook mee te maken krijgt. Sinds 2014 ben ik huisarts.

Daarna heb ik op verschillende plekken in Nederland gewerkt en gewoond. Den Haag, Amsterdam, de Zaanstreek, de Duin- en Bollenstreek. Sinds kort woon en werk ik in de mooie stad waar ik ben opgegroeid: Amersfoort. Ik woon samen met mijn vriend en 2 kinderen en in mijn vrije tijd ga ik graag naar het bos, spreek af met vrienden en doe yoga

Vestiging & Werkdagen

Vestiging: Arcanum

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag