Marieke van Hamburg

Marieke van Hamburg

Marieke van Hamburg

“Eigenlijk is elke dag als huisarts bijzonder. Je staat dicht bij de mensen. Ik wil mijn patiënten en soms hun familie echt leren kennen. Dan kan je het vak nog beter uitoefenen omdat patiënten zich daardoor op hun gemak en begrepen voelen.

Ik heb gekozen voor het huisartsenvak omdat ik graag kijk naar de gehele mens en naar het verhaal achter de klachten. Patiënten mogen volgen in verschillende fases van hun leven. Dat vind ik heel bijzonder aan het vak.

De studie geneeskunde en de huisartsopleiding heb ik gevolgd in Utrecht. In september 2014 was ik klaar met de opleiding en heb ik ruim een jaar als waarnemend huisarts gewerkt in verschillende praktijken. Zo heb ik de sfeer mogen proeven in verschillende praktijken. Maar korte periodes ergens werken is niet waar het vak voor bedoeld is. Ik ben dan ook heel blij dat ik vast werk in de praktijk van Jan Pier van Kooten en Marieke van Eekert. Mijn speciale interessegebieden zijn gynaecologie en palliatieve zorg. Ik heb lang, met veel plezier, in Utrecht gewoond. Inmiddels heb ik de stad verlaten en woon ik samen met mijn vriend en kinderen in Bilthoven.”

Vestiging & Werkdagen

Vestiging: Heideweg

Werkdagen: maandag en donderdag