Judith Jacobs

Judith Jacobs

“Toen ik in 2014 als dokter aan het begin van mijn carrière stond koos ik ervoor om in het ziekenhuis aan de slag te gaan bij de interne geneeskundes. Infectieziekten, cardiologie, longgeneeskunde, oncologie, Maag-Darm-Leverziekten; alles kwam voorbij. Ik heb er met veel plezier enorm veel mogen leren. Toch paste dit vak niet helemaal bij mij, want de contacten waren vaak vluchtig en ik bleef me maar afvragen hoe het toch met die ene patiënt ging, na ontslag.

De switch naar huisartsgeneeskunde was daarom een logische stap. Nu leer ik mensen écht kennen en vervolg ik ze, door alle fases van hun leven. Het lijkt me fantastisch om later, als oudere en wijzere dokter, te kunnen zeggen dat je mensen gedurende hun hele leven hebt begeleid. Ik vind het mooi als ik door een gesprek iets kan veranderen, iemand kan geruststellen of weer hoop kan geven, maar ook als ik iemand kan bijstaan wanneer het niet meer goed komt, en we samen voor een mooi en waardig einde zorgen.

Als huisarts hoef je niet bang te zijn voor een sleur, want geen dag is hetzelfde. Zo kan een gemoedelijke dag met snottebellen en gekneusde teentjes ineens omslaan in een dag vol actie met acute zorg en ingreepjes. Wat is het toch een gaaf vak!

Ik ben geboren en getogen in Hoevelaken, maar ben naar Amsterdam verhuisd voor de geneeskunde- en later ook de huisartsenopleiding. Sinds kort ben ik samen met mijn vriend trotse inwoner van het mooie Amersfoort. In mijn vrije tijd hou ik enorm van reizen, kook ik graag uitgebreid voor vrienden en ontspan ik door lekker te dansen.”

Vestiging & Werkdagen

Vestiging: Arcanum

Werkdagen: dinsdag, woensdag, vrijdag